Minnebo Koeltechniek

Buitenunits

Terug naar klimaatsystemen

Als er naast de koelvraag ook een verwarmingsvraag is voor een betreffende ruimte, dan bieden de zogenaamde inverter warmtepomp airconditioners de uitkomst. Het principe van een warmtepomp is gebaseerd op het feit dat de koelcyclus kan worden omgedraaid zodat het systeem ook kan verwarmen. Kort gezegd houdt dat in, dat in de koelstand de warme lucht uit de ruimte door het systeem wordt afgegeven aan de buitenlucht. Bij de verwarmingsstand wordt door het systeem warmte uit de buitenlucht (dit kan zelfs tot een buitenluchttemperatuur van -15C) onttrokken en afgegeven aan de ruimte. Omdat buitenlucht u niets kost is dit een zeer rendabel systeem.

Inverter warmtepomp airconditioners stemmen daarbij de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit constant af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een energiezuinig, fluisterstil, stabiel en tochtvrij binnenklimaat. De inverter warmtepomp airconditioners van Mitsubishi Electric hebben zo een ca. 30% lager energieverbruik dan de conventionele split-systemen.

Deze mogelijkheid maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende alle 4 de seizoenen van het jaar. Met een inverter warmtepomp airconditioner kan de CV-installatie in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende ruimte een radiator weggelaten worden. Een ander bijkomend voordeel is dat het inverter warmtepomp airconditioner bij inschakeling direct warmte afgeeft.